65 – 70 den pouti, pátek 23. 10 – středa 28. 10. 2015, Ospělov, Olomouc, Ospělov, podklady pro oslavu výročí vzniku republiky a Evropský soud pro lidská práva ve Štrasburku



Sisyfovská práce na páté ústavní stížnosti http://ustavni-soud-dukazy.blogspot.com/







Pozvánka na veletrh zdraví Minerva 4. – 6. 12. 2015

Konopí: znovuobjevený poklad

Konopí se u nás pěstuje odpradávna, v posledních desetiletích však v souvislosti s ním většinu lidí napadly jenom drogy. Nyní ale konopí slaví velký návrat. Ukazuje se totiž, že jde o rostlinu s rozsáhlými pozitivními účinky na naše zdraví. Přijďte se o něm dozvědět více na veletrh zdravého životního stylu, který se koná 4. – 6. 12. 2015 v Michnově paláci na pražské Malé Straně Újezd 450/40, Praha 1 (součást Tyršova domu, poblíž lanovky na Petřín).
Léčivé účinky konopí jsou skutečně rozsáhlé, což je ostatně potvrzeno řadou vědeckých výzkumů. Jeden z nich s názvem „Konopí je lék“ vede Dušan Dvořák, který bude i hostem 56. Minervy. Na svém workshopu vás seznámí se základními informacemi o konopí a jeho léčebném využití, recepturách, rizicích a prospěchu. Můžete si vyzkoušet praktické užití konopí ve třech odlišných metodách zpracování a odnesete si semena pro úrodu 2016 a část konopí z letošní úrody.

Věc: žádost o informace dle zákona o informacích Ústavnímu soudu ČR (dále jen ÚS)

Sdělte prosím a odkažte na dané časově poslední rozhodnutí ÚS od vzniku ČR 

1.    byl v rámci občanem podané ústavní stížnosti vyloučen soudce nebo asistent soudce ÚS z důvodu dle § 36 a 37 zákona o ÚS? Lze též říci, kolikrát toto bylo občany žádáno?

2.    pokud bylo současně vyloučeno více soudců a asistentů ÚS, toto sdělte rovněž

3.    přijal ÚS v rámci občanem podané ústavní stížnosti aplikaci naléhavého režimu projednání dle § 39 zákona o ÚS?

4.    přijal ÚS v rámci občanem podané ústavní stížnosti veřejné projednání naléhavého režimu a dle jakého ustanovení zákona o ÚS je žádáno veřejné projednání?

5.    dle jakého ustanovení zákona o ÚS je možné předvolat k veřejnému projednání svědky a znalce?

Děkuji za váš zájem a čas, který jste žádosti věnovali

V Olomouci dne 22. 10. 2015                       Dušan Dvořák, MMCA