Manifest svobody konopí 2018

Konopná prohibice a kde se bere ten strach?


Když jde o kriminalizaci konopí a z toho vzešlá utrpení občanů, tragické důsledky prohibice a nedostupnosti konopí k léčbě a důsledky prohibice výzkumu konopí, odborné společnosti, nevládní organizace nebo politické strany až na ojedinělé vyjímky solitérů mlčí, media vědomě cenzurují a propaganda justiční zvůle a la právní stát jede na plné obrátky.


Téma k diskusi dne 3.10.2017 v Praze a veřejnoprávních médiích 



Už jste někdy vy nebo váš lékař četli srovnávací studie účinků přírodních konopných léčiv alespoň z hlediska dvou nejlépe popsaných kanabinoidů CBD a THC v neseparovaných léčebných produktech (kapky, tinktury, masti, čípky, tobolky ad.) a jejich vliv u jednotlivých nemocí při až stonásobně odlišných poměrech a koncentracích těchto látek v konopí? Nebo jste snad četli, že na ty a ty nemoci se osvědčily ty a ty, takto a takto složené odrůdy konopí a na ty a na ty nemoci se zase osvědčily ty a ty odlišné metody podávání a dávkování? Je vůbec znám okruh dávkování, když zprávy ze studií a denní praxe hovoří o nezbytnosti individuálního přístupu? Známe vliv kanabinoidů na řízení automobilu? Otázek je víc, než odpovědí.

Když se k tomuto vědomě konanému temnu – olomoucká konference Konopí jako lék proběhla dne 10.12.1954!- připočte cenzura medií, jednostranný výběr hostů k debatám a mlčení k tragédiím prohibice, je situace pro občany a státní rozpočet děsivá. O tom se však taktně mlčí.


Nebo jste někdy někdy od judikátu netrestnosti cannabisterapie v lednu 2008 viděli v České televizi, slyšeli v Českém rozhlase nebo četli ve zprávách Četky atd., co odpovídá na otázky předseda ústavního soudu, předseda parlamentu, vlády či jiní ústavní činitelé na fakty doložitelná tvrzení, že všechny stupně české justice včetně ústavního soudu a se souhlasem a podporou všech stupňů státních zastupitelství a ministrů a premiérů a veřejnoprávních médií tvrdí v rozsudcích a jiných rozhodnutích od roku 2010 proti všem kriminalizovaným členům výzkumu Konopí je lék (Cannabis is The Cure) vědomé nepravdy, že

  1. soudci mohou mlčet k zákazu vyšetřování doložených spáchaných zločinů na členech výzkumu a nevyjadřovat se k těmto skutečnostem v rozsudcích a
  2. že mohou státní zástupci zakazovat policii poskytnout výzkumu policejní ochranu a zakazovat policii řádně všechna podezření na utýrání k smrti a jiná těžká poškození zdraví u konkrétních osob vyšetřit při vědomí těchto skutečností o nezákonném jednání také důkazně nejvyšším státním zástupcem Pavlem Zemanem (nejpozději od 14.7.2011) a předsedou nejvyššího soudu Pavlem Šámalem (nejpozději od 14.7.2016) a osobně ministry spravedlnosti, vnitra, zdravotnictví a předsedů vlád (nejpozději od 14.7.2011)
  3. že mohou soudci vědomě nepravdivě tvrdit v rozporu se zákonem o prekurzorech drog a důkazy z databáze TRIS, že a) konopí je prekurzor a b) že novelizace technických předpisů výroby konopí jako léku nemusí být oznámeny Evropské komisi, a díky této lži nepodají předběžné otázky lucemburskému Soudnímu dvoru pro vědomé porušení nadřazeného práva Společenství, dále
  4. že mohou soudci a) vědomě nepravdivě tvrdit, že údajně existuje regulační orgán, který pěstitelům a zpracovatelům konopí s obsahem do 0,3% THC v celé nadzemní části rostliny včetně vrcholíků pěstované na ploše do 100m2/osobu vydává povolení, když žádný b) takovýto regulační orgán neexistuje a c) nad 100m2 plochy se pěstování konopí s obsahem do 0,2 % THC ve vrcholících pouze oznamuje Celní správě a Celní správa není regulačním orgánem pro EU neuznané rostliny s obsahem THC do 0,3 % THC v celé nadzemní část i rostliny, ale pouze pro odrůdy konopí s obsahem do 0,2 % THC a pouze ve vrcholících a d) policie neměří obsah THC dle definice konopí dle zákona o návykových látkách a definice uvedené v § 2, ale bez jakékoliv zákonné normy., v některých krajích od 5.1.2012 dle novelizace vyhlášky platné od 1.1.2010, která nařizovala měřit konopí na obsah látek včetně stonku a kořene, žádná norma však neurčuje, jak má policista označit tzv. Stopu, nebo jak určit vzorek k měření, v jednotlivých krajích policie postupuje zcela odlišně, což popírá elementární zásady a klíčové principy trestního práva, důkaz .
  5. že údajně mohou soudci bez jakéhokoliv odborného vzdělání nepravdivě tvrdit, že údajně je naše zdravotnictví na takové úrovni, že konopí a jeho produkty a) nepotřebuje a při starosti o sebe, druhé a b) členy výzkumu cannabisterapie a realizaci výzkumu nelze údajně aplikovat netrestnost dle §§ 28 a 31,odst. 1 trestního zákoníku a lidé mají být podle těchto c) justičních manekýnů a kreatur bohatí debilové, kteří si budou v lékárně kupovat za až 50 tisíc měsíčně květ konopí neprošlý žádným srovnávacím výzkumem a když peníze nemají a nejsou debilové, že d) prý podle justičních manekýnů oprávněně patří do vězení, vazby, CPZ a sebrat všechny majetky, zničit životy celým rodinám a že údajně tito manekýni v talárech mohou v souladu se zákonem nařídit probační dohled v neužívání konopí, přestože lékaři na důkazech dokládají vysoký prospěch a úzdravu?!

Už jste snad slyšeli odpovědi odpovědných ve veřejnoprávních médiích na tyto otázky a fakta podepřená konkrétními jmény občanů ČR?





Co je potřeba - návrh k diskusi

1. Okamžitě zrušit cenzuru veřejnoprávních medií, propustit všechny politické vězně svědomí a zastavit kriminalizaci občanů.

2. V rámci veřejných necenzurovaných debat zástupců vlády s odborníky a zástupci 5 nevládních organizací zapojených do výzkumu Konopí je lék (Cannabis is The Cure) a dalšími nevládními a odbornými organizacemi (Konopa, Legalizace, Medical Sativa, včetně farmalobby Kopac ICCI ad.), najít a schválit do vánoc základní legislativní oporu pro platnou přiměřenou regulaci samo pěstitelství konopí platnou od 1.1. 2018 formou Medical Cannabis Social Club a Cannabis Social Club a dalších právních forem ochrany výzkumu a zajištění jeho dostupnosti (sociální družstva, církve, vězeňské programy) a od 21.3.2018 (10 let po zveřejnění výzkumu Konopí je lék a vytvoření nevlání organizace chránící nemocné) zahájit s univerzitami a vědeckovýzkumnými pracovišti komplexní národohospodářský výzkum s analytickými metodami výzkumu konopí nejen z hlediska sledování čistoty a účinných látek, ale také s povinností ČR tyto analýzy a zpracování produktu k léčbě v plné výši hradit. Třeba z fondů EU jako pilotní evropský projekt. Paralelně vše spojit s vysokou osvětovou činností na náklady z veřejných rozpočtů a systematickým vzděláváním odborníků v cannabisterapii, prioritně v hospicové péči. 90% prospěchu je prospěch národohospodářský, maximálně 10 % je prospěch z medicínsko relaxačního užívání konopí. Regulaci prodeje konopných produktů bez předpisu lékaře osobám nad 18 let zahájit od 14.7.2018. Regulace výdeje konopných produktů v rámci MCSC a CSC od 1.1.2018, což upravují stanovy jednotlivých právnických osob s veřejně známými pravidly.

3. Odškodnit poškozené za utrpení a škody spáchané ČR v době nevymahatelného předpisu, porušování nadřazených právních norem, judikatury a zákonů. Postavit navždy mimo veřejnou službu všechny soudce a úředníky (prokurátory) a poslance, kteří o výše uvedených zločinech věděli a nekonali, včetně ředitele České televize, Českého rozhlasu a Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Zřídit Vládní výbor na obranu nespravedlivě stíhaných s názvem VONS Máre Brodské. Mária Brodská vyšlapala v trestním řízení za léčbu konopím v lednu 2008 judikát nejvyššího soudu o netrestnosti cannabisterapie a práva pěstovat si a zpracovávat konopí k léčbě. Následně byla opětovně policejně obviněna, konfiskována a žalována, v lednu 2012 se proti osvobozujícímu rozsudku okresního soudu státní zástupce odvolal, v dubnu 2012 spáchala sebevraždu. Bez ohledu na jakkoliv důvody tragického odchodu zůstane Mária Brodská symbolem zlovůle sametové inkvizice, propagandy a cenzury!

V Ospělově 1.října 2017

Dušan Dvořák, MMCA

adiktolog, vedoucí výzkumu Konopí je lék (Cannabis is The Cure)